Bilgi ve Teklif Teklif İçin 0539 559 64 48 info@uzmanbahcivan.com 

Bahçe Sulaması

Bahçe dinlenmek ve iyi hissetmek için bir yerdir. Bitki ve çimlerinizin, yeşil ve sağlıklı kalmasından emin olmak için doğru sulama esastır.Sulama, su taşıma, su pompaları ve otomatik sulama için büyük çözümler sunar. Her tür bahçe içim verimli sulama sistemleri mevcuttur.

Bitkilerinizin yaz aylarında başını eğmemesi için onları sulamalısınız. Ama ne kadar ve ne sıklıkta sulamalısınız? Bitkiyi aşağıya mı yukarıya mı doğru sulamalısınız? Okumaya devam edin, bitkilerinizi sulamakla ilgili akıllı ve yararlı bilgilere erişeceksiniz.

Kural No.1: Dengeli şekilde nemli tutun

Birçok bitki dengeli neme bağlı olarak yaşar. Ancak, sulamadan önce birazcık kuruma bitki köklerinin büyümesini sağlar.

Kural No.2: Daha az sıklıkta ama derinlemesine sulayın

Çiçekler için haftada bir ya da iki sulama genellikle yeterlidir: az suyla çok sık sulamaktansa daha fazla suyla daha uzun aralıklarla sulamak daha iyidir.

Kural No.3: Akşam geç saatte ya da sabah erkenden sulayın

Akşam ya da gece soğuk toprağı sularsanız, gündüz sıcak toprağı sularken buharlaşacak sudan daha az su buharlaşır. Ve bitkiler bir sonraki günün sıcağından önce kendilerine yeterli suyu alırlar.

Kural No.4: Yaprakları ıslatmayın

Islak yapraklar hastalığa açıktır. Gece boyunca ıslak kalan yapraklarda küf oluşur. Güneşte kalan ıslak yapraklarda ise yanıklar oluşur (su damlacıklarının yakan cam etkisi)

Kural No.5: Doğru miktarda su verin

İhtiyaca göre sulama, köklere gidecek kadar su vermek demektir. Çok az su genellikle toprağın üst kısımlarına gidecek- ya da bunlara bile ulaşmayacaktır- mesela toprağı kaplayan bitkiler olduğunda ya da çok az sulama yapıldığında. İhtiyaca göre sulama, bitkilerin meyveleri hasata hazır hale gelene kadar onların eşit şekilde nemli toprağa bağlı olduğu anlamına gelir (örneğin: köklerin ve bitki soğanlarının (havuçlar, patatesler), yaprakların (fesleğen, salata), karnabahar, marul gibi bitkilerin, fasulye gibi bitkileri veya meyvelerin (domates, meyve) oluşumu).

Kural No.6: Azar azar daha fazla miktarda sulayın

Suyun toprak tarafından emilmesi için bir süre geçmesi gerekir. Değerli suyun bitkiye ulaşmadan gitmemesi için, suyun tekrarlayan şekilde azar azar verilmesi gerekir.

Kural No.7: Hedef bir noktanız olsun ama dağıtarak sulayın

Tek bir kök noktasını sürekli sulamak kökün tek taraflı gelişmesine yol açar ve toprağın besin emilimi azalır. Bu yüzden, her zaman bitkinin tüm çevresini sulayın ve tüm sulama alanına suyu yayın.

Kural No.8: Su tasarrufu yapacak şekilde sulayın

Gerektiği kadar ancak mümkün olduğunca az su kullanın. Bu nem sensörü olan otomatik sulama sistemleri ile basitleştirilmiştir- bahçede, balkonda ve çimenlikte.

Kural No.9: Toprakta su biriktirmekten kaçının

Toprakta suyun birikmesi, topraktan köklerin hava almasını engeller- kökler oksijensiz kalır.

Kural No.10: Kaliteli, kilden zengin toprak kullanın

Killi mineralden zengin bitki topraklarının büyüme özellikleri daha iyidir ve bu yüzden suyu toprakta daha iyi ve daha eşit şekilde tutarlar. Yağışlı yaz günlerinde ve kışın, su birikimini önlemek için toprağın kuruduğundan emin olun.